In een eerder stadium heeft u de conceptparameter waarden vanuit het Kostprijsonderzoek ontvangen en heeft u hierop input kunnen leveren.
Het bereiken van jongeren en jongvolwassenen met mentale problematiek kan lastig zijn. Veel jongeren schamen zich, weten de juiste instanties niet te vinden of krijgen te maken met lange wachtlijsten. De landelijke stichting @ease wil voorkomen dat jongeren te lang alleen doorlopen met hun problemen. Daarom kunnen jongeren van 12 tot 25 jaar er gemakkelijk terecht voor een luisterend oor van leeftijdsgenoten.
De acht gemeenten binnen de Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe zijn gestart met de voorbereidingen voor de nieuwe inkoop van individuele voorzieningen Jeugdhulp en de maatwerkvoorzieningen Wmo. Het gaat om twee aparte inkooptrajecten, één voor Jeugdhulp en één voor Wmo. Op 1 januari 2026 moeten de nieuwe inkoopovereenkomsten van kracht zijn. Op 15 april jl. vond er een informatiesessie plaats voor zorgaanbieders. Tijdens deze sessie zijn ook aandachtspunten vanuit de zorgaanbieders meegegeven inzake wenselijke verbeteringen.
Vanaf 28 juni 2024 tot 9 augustus 2024 kunt u als gecontracteerde zorgaanbieder reageren op de voorgestelde wijzigingen per 1-1-2025.
In de nieuwe werkwijze binnen Samen055 van de gemeente Apeldoorn staat de inwoner centraal. Indicaties binnen de Wmo voor langere tijd afgeven is een belangrijk middel om de werkwijze van Samen055 te ondersteunen.
Per 1 januari 2025 geldt een nieuw raamovereenkomst voor de maatwerkvoorzieningen Beschermd Thuis met 10 aanbieders. Al eerder zijn aanbieders geïnformeerd over deze aanbesteding.
Toezicht voert namens de acht regiogemeenten toezicht uit op de gecontracteerde Wmo ZIN aanbieders.
Bent u er bij tijdens de Relatiemiddag op 30 mei aanstaande? Bestuurlijk voorzitter wethouder mevrouw Timmer van de gemeente Brummen heet u van harte welkom. Daarna volgt de voorstelling #Waarhetechtovergaat: over ‘dát waar ouders en professionals te weinig over praten’.
Gezien het huidige dekkende gecontracteerde aanbod, het streven om opnieuw in te kopen en de behoefte om de administratieve lasten te beperken, heeft de gemeente Apeldoorn besloten geen nieuwe aanbieders voor Wmo-zorg meer te contracteren binnen de huidige regionale Raamovereenkomst.
Op maandag 8 april en dinsdag 9 april hebben de dialoogsessie/marktconsultaties voor het kostprijsonderzoek plaatsgevonden.
Zoals eerder aangekondigd zullen er op maandag 8 en dinsdag 9 april marktconsultaties/dialoogsessie plaatsvinden. De sessie van maandag 8 april zal (ondanks de integrale tarieven) de focus hebben op de Jeugd kant van de producten en de sessie van dinsdag 9 april op de Wmo kant van de producten.
Op 15 april aanstaande organiseert de Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe een bijpraatsessie over de nieuwe inkoop voor de maatwerkvoorzieningen Wmo en Individuele voorzieningen Jeugdhulp. De deelnemende gemeenten hebben aangegeven vanaf 1 januari 2026 met een nieuwe overeenkomst te willen werken.
Bent u als zorgaanbieder benieuwd naar de ontwikkelingen van de nieuwe inkoop in Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe?
Als onderdeel van de Gelderse Verbeteragenda Jeugdbescherming (GVJB) is in 2022 het aanmeldproces van jeugdhulp vereenvoudigd. Eén van de aanpassingen in dit proces is dat we gebruik maken van één aanmeldformulier.
De deadline voor het aanleveren van de financiële productieverantwoording Jeugd en Wmo 2023 (vóór 1 maart) is inmiddels verstreken.
Ontwikkelingen inkoop Wmo en Jeugdhulp
De gemeenten van de Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe zijn een traject gestart om vanaf 1 januari 2026 tot een nieuw contract te komen voor de maatwerkvoorzieningen Wmo en voor de individuele voorzieningen Jeugdhulp.
Per 1 januari 2024 zijn onze uurtarieven niet meer deelbaar door 60. Deze wijziging is in de consultatieronde voor de wijzigingen per 1 januari 2024 meegenomen en is ook doorgevoerd.
Geen nieuwe inschrijvingen meer mogelijk op MO/BW producten die per 1-1-2025 opnieuw aanbesteed zijn
De afgelopen periode is gewerkt aan het opnieuw aanbesteden van de maatwerkvoorzieningen voor maatschappelijke opvang en beschermd wonen. Aanbieders zijn hiervan regelmatig op de hoogte gehouden via nieuwsbrieven en de website.
- Kom ervaren, delen en leren -
Datum: 30 mei 2024
Tijdstip: 13.00 - 17.30 uur
Locatie: Omnisport in Apeldoorn
Voor wie: alle zorgaanbieders en ketenpartners van Jeugd en Wmo, ervaringsdeskundigen en medewerkers van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen
In Apeldoorn werken CJG, Stimenz, MEE Samen, Don Bosco, Zuid Doet Samen en de gemeente Apeldoorn als netwerkorganisatie onder de naam Samen055.
In dit bericht leest u wanneer gemeenten een verantwoording van u verwachten. Let op, aanbieders hoeven niet altijd gegevens aan te leveren.
Met de acties uit het Actieplan Preventie Jeugdzorg en Onderwijs ondersteunt gemeente Apeldoorn kinderen, jongeren en gezinnen.
Zoals in een voorgaand bericht vermeld, is de Zorgregio voornemens om begin 2024 een kostprijsonderzoek uit te voeren ten behoeve van de tarieven voor de integrale raamovereenkomst.
Graag verwijzen wij gecontracteerde aanbieders naar een eerder bericht van februari 2023 waarin staat dat de gemeenten in de Zorgregio de huidig lopende contracten hebben verlengd tot 31-12-2025.
SAVE THE DATE! RELATIEDAG ZORGREGIO MIJ/OV 30 MEI 2024
Van 28 juni tot 10 augustus konden zorgaanbieders reageren op de voorgestelde wijzigingen in de raamovereenkomst en bijbehorende annexen per 1 januari 2024.
Om per 1 januari 2024 voor een contract in aanmerking te komen, dienen nieuwe zorgaanbieders uiterlijk 6 november 12:00 uur de inschrijving in Negometrix te hebben ingediend. Inschrijvingen die na dit tijdstip worden ingediend, worden meegenomen voor de contracteringsronde van 1 juli 2024.
Op 30 oktober organiseert de gemeente Apeldoorn een bijeenkomst over het (lokale) project SGGZ. Het jeugdzorgveld kent een aantal grote uitdagingen, zoals de stijgende complexiteit van hulpvragen, arbeidsmarktproblematiek en wachtlijsten.
De gemeente Zutphen maakt sinds 2020 gebruik van budgetplafonds. Vanaf 2024 gaat hierin iets veranderen. We stappen af van budgetplafonds en gaan over naar sturing op budgetten en kwaliteit. In dit bericht leest u de aanleiding en een toelichting op de nieuwe werkwijze vanaf 2024.
Als een moeder met haar vijf kinderen op straat belandt. Wat doe je dan? De kinderen uit huis plaatsen? Of probeer je het gezin samen op te vangen.
Als Zorgregio krijgen we op dit moment signalen over de tarieven 2024. Zowel tijdens de marktconsultatie en buiten de marktconsultatie om, geven aanbieders aan dat de voorgestelde indexatie niet toereikend is.
Het CJG Apeldoorn is op zoek naar aanbieders die een passend aanbod kunnen leveren voor kinderen met obesitas.
Op 6 juli jl. heeft de gemeenteraad van Apeldoorn besloten om de budgetplafonds jeugdzorg per 1 januari 2024 af te schaffen.
In vervolg op de kadernota ‘een Veerkrachtig Apeldoorn’ zijn er drie actieplannen opgesteld: het actieplan Armoede Apeldoorn, het actieplan Preventie en Gezondheid en als laatste het concept actieplan preventie Jeugdzorg en Onderwijs. Het actieplan preventie Jeugdzorg en Onderwijs is door het college vrijgegeven voor inspraak.
Gemeenten stellen een aantal wijzigingen voor op de raamovereenkomst en bijbehorende annexen per 1 januari 2024.
We willen u wijzen op de volgende websites die kennis en consultatie bieden bij suïcidale gedachten en eetstoornissen. Hier kunt u steun halen als u deze lastige problematiek tegenkomt in uw werk.
Al eerder hebben we gecommuniceerd dat de maatwerkvoorzieningen binnen het domein maatschappelijke opvang en beschermd wonen opnieuw worden aanbesteed. Die aanbesteding is er o.a. op gericht om nieuwe producten in te kopen en een kleine groep van aanbieders te contracteren.
Hieronder kunt u de (beschikbare) presentaties downloaden van de Relatiedag die plaatsvond op 25 mei 2023.
Zorgaanbieders en gemeenten in de regio Midden-IJssel/Oost-Veluwe werken samen aan goede kwaliteit van de jeugdhulp binnen een financieel houdbaar stelstel met voldoende sturingsmogelijkheden. De acht gemeenten nodigen u uit om samen terug te kijken op de afgelopen samenwerkingsperiode en de vorm te bespreken waarin we onze afspraken hebben vastgelegd: De regionale raamovereenkomst.
Met ingang van 01-07-2023 wijzigen een aantal productcodes, we doen dit om te voldoen aan de Istandaarden.
Eetstoornisproblematiek bij kinderen en jongeren is complex en vraagt om samenwerking tussen meerdere partijen.
In januari 2023 hebben zorgaanbieders een aanvraag ingediend voor de Regeling meerkosten door coronamaatregelen Zorgregio MIJ/OV 2022.
Wil jij als ervaringsdeskundige aan de slag bij TeamED?
TeamED is op zoek naar nieuwe talenten die hun team komen versterken. Zij bieden jongeren en jongvolwassenen (12-30) ondersteuning vanuit
eigen ervaringen met (jeugd)hulp.
Steeds vaker horen we uit het werkveld dat er behoefte is om kennis te delen over het (jeugd)hulpaanbod in onze Zorgregio. Daarom organiseren we voortaan tweemaal per jaar een laagdrempelige webinar, telkens met een ander thema, voor professionals uit de sector.
De deadline voor het aanleveren van de financiële productieverantwoording Jeugd en Wmo 2022 en het addendum (vóór 15 februari) is inmiddels verstreken.
Heeft u binnen uw organisatie te maken met een (poging) suïcide, een geweldsincident of een seksueel incident? Meld het!
De gemeenten Apeldoorn, Brummen en Lochem hebben een aanbod van online bijeenkomsten voor ouders, hun netwerk en professionals ingekocht rond scheiding.
SAVE THE DATE! RELATIEDAG ZORGREGIO MIJ/OV 25 MEI 2023
De colleges van de acht aangesloten gemeenten hebben besloten de huidige Raamovereenkomst met 2 jaar te verlengen tot eind 2025.
De indexatie voor de pleegvergoeding valt onder de specifieke indexeringsafspraken voor onderdelen van het gemeentefonds. De indexering wordt landelijk vastgesteld. Pleegzorgaanbieders betalen de ontvangen pleegvergoeding door aan pleegouders.
De pilot Resultaatsturing is opgestart in 2019. De pilot is opgestart om aan te sluiten bij de CBS uitvraag over de outcome indicatoren Doorstroom Uitstroom en Cliënttevredenheid. Met de gedachte om met deze al bestaande dataset ook voor de regio data te verzamelen om meer grip op kwaliteit van dienstverlening te hebben.
In onderstaand bericht leest u wanneer gemeenten een verantwoording van u verwachten. Let op, aanbieders hoeven niet altijd gegevens aan te leveren.
Van 15 juli tot en met 12 augustus 2022 konden zorgaanbieders reageren op de voorgestelde wijzigingen op de raamovereenkomst en bijbehorende annexen per 1 januari 2023.
Omdat de gemeente Zutphen ook in het jaar 2023 werkt met budgetplafonds heeft afgelopen 27 september een informatiebijeenkomst plaatsgevonden over de uitgangspunten werkwijze budgetplafond 2023.
Steeds vaker horen we uit het werkveld dat er behoefte is om kennis te delen over het (jeugd)hulpaanbod in onze Zorgregio. Daarom organiseren we voortaan tweemaal per jaar een laagdrempelige webinar, telkens met een ander thema, voor professionals uit de sector.
In de Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe hebben we de afgelopen jaren allerlei nieuwe methodes ontwikkeld om jongeren en hun omgeving te ondersteunen. We hebben ze voor je in beeld gebracht op een handige informatieposter. Je kunt ’m nu bestellen.
En daarover gaat de gemeente Apeldoorn graag in gesprek met de zorgaanbieders die in Apeldoorn actief zijn. In de nieuwe woonvisie wordt ook de visie op wonen en zorg opgenomen.
Er is opnieuw subsidie beschikbaar vanuit de SET-regeling om e-health in uw gemeente in te zetten. De SET-regeling is bedoeld voor het realiseren van meer gebruikers, structurele inbedding en duurzame bekostiging van bestaande e-health toepassingen die ondersteuning of zorg thuis faciliteren.
Van 15 juli tot en met 12 augustus 2022 konden zorgaanbieders reageren op de voorgestelde wijzigingen op de raamovereenkomst en bijbehorende annexen per 1 januari 2023.
Inwoners die een indicatie hebben op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) betalen in principe een eigen bijdrage. Die bijdrage wordt opgelegd gedurende de periode dat de ondersteuning daadwerkelijk is geleverd.
Net als voorgaande jaren hebben de VNG en het Rijk voor het derde jaar afspraken gemaakt over het bieden van financiële zekerheid en ruimte aan zorgaanbieders.
Contactgegevens wijziging CJG Apeldoorn
De gemeente Zutphen hanteert in 2023 opnieuw budgetplafonds voor de aanbieders van jeugdhulp en voor aanbieders van Wmo begeleiding, respijtzorg en persoonlijke verzorging.
Let op: dit bericht geldt alleen voor de gemeente Apeldoorn.
Dit bericht is gericht aan alle zorgaanbieders die binnen de domeinen Wmo en/of Jeugd zijn gecontracteerd voor zorgproducten binnen de gemeente Zutphen.
Net als voorgaande jaren hebben de VNG en het Rijk voor het derde jaar afspraken gemaakt over het bieden van financiële zekerheid en ruimte aan zorgaanbieders. Dit is nodig om zorgorganisaties en professionals, in deze uitzonderlijke tijden, een uiterste inspanning te kunnen laten verrichten om het coronavirus maximaal te controleren, kwetsbare mensen te beschermen en goede zorg en ondersteuning te verlenen voor diegenen waarvoor dit noodzakelijk is.
Zorgregio MIJ/OV past namens de deelnemende gemeenten de meerkostenregeling van 2021 inhoudelijk aan.
Voor nieuwe zorgaanbieders geldt dat toetreden tot de integrale raamovereenkomst Jeugdhulp, Wmo en MO/BW GGZ vanaf 7 juni 2022 nog slechts tweemaal per jaar kan.
Op 26 januari 2022 hebben gemeenten de selectieleidraad in het kader van deze aanbesteding gepubliceerd. Op 25 mei 2022 zijn de voorlopige selectiebesluiten bekendgemaakt. Het definitieve besluit is op 12 juli 2022 bekendgemaakt.
Door onder andere veranderende wet- en regelgeving en verplichtingen die voortkomen uit de overeenkomst stellen gemeenten een aantal wijzigingen voor op de raamovereenkomst per 1 januari 2023.
De voorgestelde wijzigingen op de raamovereenkomst en de tarieven per 1 januari 2023 zullen in de zomervakantie ter consultatie worden gelegd.
De gemeenten in de Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe maken u attent op het aanbod van Drakentemmers, het Expertiseplatform Trauma en Gehechtheid na Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.
De gemeenten in de Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe maken u attent op het aanbod van Drakentemmers, het Expertiseplatform Trauma en Gehechtheid na Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.
Drakentemmers is opgericht om de kennis en expertise over behandeling bij huiselijk geweld te bundelen en te vergroten.
Van 29 maart tot en met 22 april 2022 konden zorgaanbieders reageren op de voorgestelde wijzigingen op de raamovereenkomst en bijbehorende annexen per 1 juli 2022.
De Nota van Inlichtingen en de gewijzigde documenten zijn nu gepubliceerd op de website.
We roepen u op om eventuele onderaannemers die worden ingezet, maar nog niet zijn gemeld bij de Zorgregio, alsnog te melden.
Voor nieuwe zorgaanbieders geldt dat toetreden tot de integrale raamovereenkomst Jeugdhulp, Wmo en MO/BW GGZ vanaf 7 juni 2022 (12:00) nog slechts tweemaal per jaar kan.
Op dit moment ontvangen de verschillende gemeentes veel uitval op de declaraties. De volgende retourcodes worden daarvoor gebruikt:
Alle zorgaanbieders en ketenpartners van Jeugd en Wmo, ervaringsdeskundigen en medewerkers van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen zijn van harte welkom om mee te denken en mee te doen.
De gemeenten in de Zorgregio zetten een volgende stap in de transformatie naar zo thuis mogelijk wonen. Daarom is het product gezinshuis doorontwikkeld, om gezinshuizen goed in staat te stellen jeugdigen zo thuis mogelijk te laten opgroeien.
Om passende hulp voortaan snel en eenvoudig te kunnen vinden en te raadplegen gaan de jeugdhulp verwijzers (Gemeentelijke toegangsteams, huisartsen en GI’s) in onze regio per 1 april 2022 werken met de Beschikbaarheidswijzer.
Door onder andere veranderende wet- en regelgeving en verplichtingen die voortkomen uit de overeenkomst stellen gemeenten een aantal wijzigingen voor op de raamovereenkomst per 1 juli 2022.
In onderstaande bijlage vindt u een samenvatting van de belangrijkste functionele wijzigingen van iWmo 3.1 en iJw 3.1 ten opzichte van iWmo 3.0 en iJw 3.0.
Per 4 april 2022 wordt versie 3.1 van de berichtenstandaard iWmo en iJw in gebruik genomen.
Op 7 maart hebben wij u geïnformeerd over het annuleren van de webinars die dag. Wij nodigen u graag uit op de nieuwe data.
In een eerder bericht hebben wij gecommuniceerd dat het mogelijk is om bij dagbestedingsproducten zoals alle producten Begeleiding groep, de producten Werkt mee op trede 3 en Werkt mee op trede 4 en Behandeling groep-jeugd niet geleverde zorg via het berichtenverkeer te declareren conform de indicatie.
In december 2021 hebben wij u geïnformeerd dat de Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe met de Beschikbaarheidswijzer gaat werken.
We merken dat er bij enkele zorgaanbieders onduidelijkheid bestaat over wat de juiste tarieven zijn voor 2022.
De aanbesteding in verband met de nieuwe inkoop Beschermd Thuis loopt op dit moment. De inschrijftermijn eindigt op 9 maart a.s. om 12.00 uur.
Binnen de Gelderse Verbeteragenda Jeugdbescherming hebben de gezamenlijke Gelderse regio’s en de jeugdbeschermingsorganisaties (GI’s) nieuwe aanmeldformulieren ontwikkeld.
De deadline voor het aanleveren van de financiële productieverantwoording Jeugd en Wmo 2021 en het addendum (vóór 15 februari) is inmiddels verstreken.
Per 1 januari 2022 is de Wtza (Wet op toetreding zorgaanbieders) in werking getreden. Deze wet vervangt de Wet toelating zorginstellingen (Wtzi).
In de releases iWmo 3.0 en iJw 3.0 zijn per 1 januari 2021 nieuwe berichten (JW323/JW325 en WMO323/325) geïntroduceerd waarmee de aanbieder de gemaakte zorgkosten bij de gemeenten kan declareren.
Update 14-02-2022:
Het verzoek is om de declaratie over de maand december 2021 uiterlijk in de maand februari 2022 in te dienen. De termijn om de financiële productieverantwoording voor 15 februari 2022 aan te leveren blijft ongewijzigd.
De aanbesteding die betrekking heeft op de inkoop van de zorg binnen het domein Beschermd wonen is gepubliceerd.
In deze bijlage vindt u belangrijke informatie over veranderingen in het aanmeldproces Jeugdhulp voor de jeugdbescherming/jeugdreclassering.
Met ingang van 1 januari 2022 wordt het nieuwe Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling (PDDB 3.0) ingevoerd. Vanaf 1 januari 2022 moet daarom de nieuwe versie (3.0) van de Leidraad gebruikt gaan worden. Tot en met december 2021 wordt nog gebruik gemaakt van de huidige versie (2.0) van de Leidraad.
Zoals u weet is de situatie rondom corona in onze regio opnieuw zeer ernstig. De zorgorganisaties zijn zwaar belast vanwege de COVID-zorg. Zij moeten keuzes maken om zorg te prioriteren. En dat betekent soms dat ziekenhuiszorg, thuiszorg en zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen voor een deel van de cliënten niet meer volledig geboden kan worden.
Begin volgend jaar starten we in de zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe met de Beschikbaarheidswijzer. Bij verwijzers en gemeenten bestond al lang de behoefte aan meer inzicht in de beschikbare jeugdhulp en wachttijden.
In onderstaand bericht leest u wanneer gemeenten een verantwoording van u kunnen verwachten. Let op, aanbieders hoeven niet altijd gegevens aan te leveren.
Technisch experts vrezen voor een golf van aanvallen met gijzelsoftware.
De Zorgregio wil graag inzicht in het functioneren van aanbieders, zonder direct een diepgaand onderzoek te hoeven starten. Om die reden zullen de toezichthouders met ingang van 01-01-2022 gebruik gaan maken van zogenoemde quickscans.
Het woonplaatsbeginsel in de Jeugdwet regelt welke gemeente financieel verantwoordelijk is voor de jeugdhulp. Omdat het vaak moeilijk is om te bepalen welke gemeente verantwoordelijk is, gaat het woonplaatsbeginsel wettelijk veranderen.
Let op: dit bericht geldt alleen voor de gemeente Apeldoorn.
De gemeente Apeldoorn is in 2021 gestart met de inzet van de 'Werkt mee'-producten. 'Werkt mee' is bedoeld voor inwoners tussen de 18-67 jaar, die (willen) participeren en daarbij ondersteuning nodig hebben. Voor deze groep komt 'Werkt mee' in plaats van 'Begeleiding groep'.
In eerdere berichtgeving werd aangegeven dat op 17 november 2021 de uitkomsten van de marktconsultatie gepubliceerd zouden worden. In het kader van zorgvuldigheid vinden we het van belang u alvast te laten weten dat de berekening van de tarieven die in de marktconsultatie zijn voorgelegd een fout bevatte. Ons welgemeende excuus daarvoor.
Van 1 september tot en met 13 oktober 2021 konden zorgaanbieders reageren op de voorgestelde wijzigingen op de raamovereenkomst en bijbehorende annexen per 1 januari 2022.
De Nota van Inlichtingen en de gewijzigde documenten zijn nu gepubliceerd op de website.
Graag attenderen wij u op de wijziging van VECOZO die op 1 november 2021 van kracht wordt.
De VNG en het Rijk hebben net als in 2020 afspraken voor 2021 gemaakt over het bieden van financiële zekerheid en ruimte aan zorgorganisaties en professionals.
Consultatie geïndexeerde tarieven en de raamovereenkomst per 1 januari 2022:
Door onder andere veranderende arbeidsvoorwaarden die binnen de Cao’s binnen het sociaal domein voortkomen, en rekening houdend met artikel 4.6 uit de Algemene Voorwaarden Sociaal Domein (Annex 1) stellen gemeenten een indexering voor op de tarieven per 1 januari 2022. In lijn met de raamovereenkomst (artikel 2.6) geven we gecontracteerde aanbieders de gelegenheid om op de voorgestelde wijzigingen te reageren.
In een eerder bericht hebben wij gecommuniceerd dat het mogelijk is om bij “Begeleiding groep” en “Verblijf” niet geleverde zorg via het berichtenverkeer te declareren conform het rooster, na afstemming met de betrokken gemeente.
Besparing van tijd en geld
Een tijdig declaratieproces helpt om sneller te kunnen sturen op de gemaakte kosten.
Via dit bericht willen wij u op de hoogte brengen van twee ontwikkelingen rondom de pilot Resultaatsturing.
De raamovereenkomst eindigt op 31 december 2021. De gemeenten van de Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe hebben besloten om de raamovereenkomst te verlengen met twee jaar, dus t/m 31 december 2023.
Let op: dit bericht geldt alleen voor de gemeente Apeldoorn.
De gemeente Apeldoorn heeft de informatie en correspondentie over het budgetplafonds Jeugdhulp bijgewerkt.
De laatste tijd ontvangen gemeenten met enige regelmaat meldingen van zorgaanbieders die wonen/verblijf binnen beschermd wonen bieden, dat zij willen stoppen of al gestopt zijn met de ondersteuning aan een cliënt omdat deze niet meer voldoende geboden kan worden als gevolg van de houding/gedrag van de cliënt of andere redenen.
Geachte aanbieder,
De afgelopen jaren zijn de gezamenlijke gemeenten (Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde en Voorst) met u in gesprek geweest over de toekomst van Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen (MO-BW).
Binnen de Jeugdwet bestaat de mogelijkheid dat een externe verwijzer, zoals een huisarts, een jeugdige mag verwijzen naar jeugdhulp. De jeugdhulpaanbieder stuurt op basis van deze verwijzing een 315 bericht (verzoek om toewijzing) naar de gemeente, die vervolgens financieel verantwoordelijk is voor het leveren van deze jeugdhulp.
De raamovereenkomst op basis waarvan zorgaanbieders worden gecontracteerd is per januari 2019 in werking getreden en loopt tot en met 2021. Inmiddels is er een voorgenomen besluit om de huidige overeenkomst met twee jaar (dus tot eind 2023) te verlengen.
Conform het Administratieprotocol van de Zorgregio Midden IJssel/Oost Veluwe zijn aanbieders verplicht om hun geleverde zorg of ondersteuning te declareren op uiterlijk de laatste dag van de opvolgende maand waarin de kosten conform het contract declarabel zijn.
In onderstaand bericht leest u wanneer gemeenten een verantwoording van u verwachten. Let op, aanbieders hoeven niet altijd gegevens aan te leveren.
Er zijn twee opleidingen toegevoegd aan het overzicht met Hbo- en Wo-opleidingen die als zorgrelevant worden gezien.
In verband met de harde lockdown die vorige week door het kabinet is afgekondigd, maar ook naar aanleiding van dit bericht van het Ketenbureau iSociaal Domein, worden enkele afspraken met ingangsdatum 11 december 2020 gewijzigd.
Dit bericht vervangt het bericht van 11 december 2020
Via dit bericht brengen wij u op de hoogte van twee ontwikkelingen rondom de start van het nieuwe berichtenverkeer op 4 januari.
Let op: dit bericht geldt alleen voor de gemeente Apeldoorn
De implementatie van de Werkt Mee-producten voor de gemeente Apeldoorn is vertraagd. Aanbieders, die zich op Werkt Mee hebben ingeschreven voor deze gemeente, moeten nog even geduld hebben. Uiterlijk 31 maart 2021 wordt de start gemaakt.
Update 07-12-2022
Nadat een cliënt een maatwerkvoorziening voor beschermd wonen toegewezen heeft gekregen, wordt die cliënt op de wachtlijst geplaatst. De wachtlijst wordt elke twee weken besproken in het ketenoverleg.
We willen het onderwerp vaktherapie graag wat verder verduidelijken en brengen het daarom nogmaals onder de aandacht.
Let op: dit bericht is vervangen door een nieuw bericht.
In verband met de huidige coronagolf, maar ook naar aanleiding van dit bericht van het Ketenbureau iSociaal Domein, wordt de geldigheidsduur van de Tijdelijke declaratieregeling verruimd. Er wijzigen twee zaken:
Van 28 september tot en met 9 november 2020 konden zorgaanbieders reageren op de voorgestelde wijzigingen op de raamovereenkomst en bijbehorende annexen per 1 januari 2021.
Van 1 oktober t/m 27 oktober 2020 konden aanbieders reageren op de voorgestelde indexatie van de tarieven per 1 januari 2021. De Nota van Inlichtingen en de definitieve tarieven zijn nu gepubliceerd op de site.
De aanstaande softwarerelease 3.0 van de iStandaarden iWmo en iJw heeft grote impact op de processen en de bedrijfsvoering bij gemeenten én zorgaanbieders.
In verband met recente landelijke ontwikkelingen rondom de compensatie van meerkosten door Corona vervalt het onderscheid tussen een eerste en een tweede tranche, en verzoeken wij u om één aanvraag in te dienen voor het gehele jaar (13 maart tot en met 31 december 2020).
Door onder andere veranderende wet- en regelgeving en verplichtingen die voortkomen uit de overeenkomst stellen gemeenten een aantal wijzigingen voor op de raamovereenkomst per 1 januari 2021.
De toezichthouders van de Zorgregio hebben van juli 2019 tot en met maart 2020 een thematisch onderzoek uitgevoerd bij een aantal zorgboerderijen.
Van 8 juli 2020 tot en met 28 augustus 2020 konden aanbieders reageren op een beperkt aantal wijzigingen alsmede een toevoeging in het Zorgproductenboek (annex 2) per 1-1-2021. Het betreft de marktconsultatie voor de producten: 'Werkt mee', 'Tijdelijke Opvang basis' en de 'Afwezigheidsregeling'. De Nota van Inlichtingen zijn nu gepubliceerd op de site:
Nota van Inlichtingen Werkt mee
De toezichthouder Wmo van GGD Noord- en Oost-Gelderland gaat namens Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe een thematisch onderzoek uitvoeren bij gecontracteerde aanbieders. Het onderzoek richt zich op de effectiviteit en navolgbaarheid van de zorg van individuele begeleiding in het kader van de Wmo.
In lijn met de landelijke regeling houdt de tijdelijke declaratieregeling en de daarbij behorende continuïteitsbijdrage per vandaag, 1 juli 2020, op te bestaan.
In dit bericht willen we, naar aanleiding van landelijke ontwikkelingen en enkele gestelde vragen, een aantal zaken mededelen rondom Corona en de continuïteitsbijdrage.
In de afgelopen weken zijn meerdere vragen gesteld over de continuïteitsbijdrage. Op deze pagina worden deze beantwoord.
In dit bericht lichten we de werkijze voor het aanvragen van de continuïteitsbijdrage toe. Dit bericht is een verdere uitwerking over hoe om te gaan met niet geleverde zorg, zoals genoemd in het bericht van 16 april 2020 over de tijdelijke declaratieregeling.
De Minister van Volksgezondheid heeft besloten dat bepaalde Wmo-klanten in april en mei 2020 geen eigen bijdrage hoeven te betalen in verband met corona.
Richtlijnen voor kwetsbare ouderen voor mantelzorgondersteuning, huishoudelijke hulp, dagbesteding- en opvang en hulpmiddelenvan de Rijksoverheid.
Als gevolg van de maatregelen in Nederland om het coronavirus te beperken, is de declaratieregeling aangepast voor de periode dat de maatregelen gelden. In dit bericht informeren wij u hierover.
De geplande relatiedag van donderdag 4 juni 2020 wordt ivm COVID-19 maatregelen verzet naar voorjaar 2021.
Een overzicht van landelijke acties/noodfondsen, informatiepagina's en berichtgeving van derden voor zorgaanbieders n.a.v. de Corona crisis.
Om goed inzicht te krijgen waar u als aanbieder tegen aanloopt, vragen wij u om de impact van Corona op uw dienstverlening inzichtelijk te maken.
Vanaf 1 december kunnen inwoners en professionals die zich zorgen maken over iemand in hun omgeving terecht bij het Advies- en meldpunt verward gedrag.
Als het goed is stuurt u sinds dit jaar start- en stopberichten naar alle gemeenten in deze regio, zoals is afgesproken in hoofdstuk 4 van het regionale administratieprotocol (annex 4 van de raamovereenkomst). Via deze weg vragen wij nogmaals uw aandacht voor het juist en tijdig versturen van deze berichten.
Gemeenten en aanbieders in de regio Midden-IJssel/Oost-Veluwe hebben afspraken gemaakt over samenwerking bij complexe casussen. Doel van de afspraken is om in uitzonderlijke gevallen, waarin het niet lukt om een passend hulpaanbod voor jongeren te vinden, de juiste expertise en doorzettingsmacht in te zetten om alsnog een oplossing te creëren.
Met ingang van vandaag kan vaktherapie ook worden ingezet onder het product ‘Begeleiding Basis’.
www.zorgregiomijov.nl/zorgaanbod geeft een overzicht van zorgaanbieders die door gemeenten in Midden-IJssel/Oost-Veluwe gecontracteerd zijn voor Jeugdhulp, Wmo en MO/BW.
Jeugdigen, ouders en pleegouders kunnen gebruik maken van een vertrouwenspersoon.
De zeven Gelderse jeugdhulpregio’s (G7) hebben de functie crisisinterventie gecontracteerd bij de afdeling Spoedeisende Zorg (SEZ) van Jeugdbescherming Gelderland en bij de crisisdiensten van de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).
Contactpersonen pilots